Συνάντηση Και Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Με Το Δήμο Μαριούπολης Της Ουκρανίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με εκπροσώπους του δήμου Μαριούπολης της Ουκρανίας, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 στο Λιδωρίκι Δωρίδος. Η συνάντηση είχε ως στόχο την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού και προστασίας των υδάτων.

Τους εκπροσώπους από το δήμο Μαριούπολης υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δικτύου και δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης μαζί με το Γραμματέα του Δικτύου, κ. Δημήτρη Σκορδόπουλο. Την ελληνική αντιπροσωπεία στελέχωναν αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της εκκλησίας.

Ο δήμος Μαριούπολης εκπροσωπήθηκε από τον κ. Στεπάν Μαχσμά, Πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου, την κα Ξένια Σούχοβα, Αντιδήμαρχο και την κα Ιουλία Σταμπουλζί, υπεύθυνη της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαριούπολης. Την αντιπροσωπεία στελέχωναν επίσης, ο Πατήρ Ολεκσίι Ουστίμενκο, ο κ. Κισίλ Βιτάλιι, Πρόεδρος του ΔΣ του «Ιδρύματος Ανάπτυξης της Μαριούπολης» και η κα Ιουλία Ζαρίκοβα από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Μαριούπολης. Σημαντική ήταν η παρουσία της κας Νατάλιας Κοσένκο, εκτελούσας χρέη πρέσβη από την Πρεσβεία της Ουκρανίας, η οποία συνέβαλλε στην προσέγγιση των δύο φορέων και στη διοργάνωση της συνάντησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των δύο φορέων παρουσίασαν τις κοινές προκλήσεις και εστίασαν στη συνεργασία και την ανάληψη πρωτοβουλιών που αφορούν στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, τη συμμετοχή σε χρηματοδοτικά προγράμματα, την φιλοξενία παιδιών από την Μαριούπολη και την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα τουρισμού και προστασίας υδάτων. Η επισφράγιση της συνεργασίας στους παραπάνω τομείς έγινε με την υπογραφή του μνημονίου διμερούς συνεργασίας.

Ακολούθησε επίσκεψη στην τεχνητή λίμνη του Μόρνου και γεύμα στην περιοχή του Ευπαλίου. Με το πέρας της επίσκεψης, οι δύο πλευρές ευχήθηκαν για την έναρξη μιας σταθερής και γόνιμης συνεργασίας.

Copyright © lakesnetwork.org