Πόλη Bucha – Ουκρανία

Η Bucha είναι μια πόλη της Ουκρανίας στην περιφέρεια του Κιέβου και οφείλει το όνομά της στον ποταμό με το ίδιο όνομα. Η συνολική έκτασή της είναι 2.658 εκτάρια και ο πληθυσμός της 31.897 κάτοικοι. Συνορεύει με τις πόλεις Irpin,  Vorzel και Gostomel, καθώς επίσης και με τα χωριά Mikhailivka-Rubezhivka και Blistytsia. Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στους μικρούς ποταμούς Buchei και Rokach – τους αριστερούς παραπόταμους του ποταμού Irpin. Στη Bucha υπάρχουν 6 λίμνες. Η μεγαλύτερη είναι η λίμνη Yablunivka με έκταση 24 εκτάρια και ακολουθούν η Industrial (5.9 εκτάρια), η Lake Park (2.9 εκτάρια) και η Peschanoe Lake (2.9 εκτάρια).

Η πρώτη γραπτή αναφορά του οικισμού στην επικράτεια της σύγχρονης πόλης Bucha, χρονολογείται από το 1630. Ο οικισμός προέκυψε από την κατασκευή του σιδηροδρόμου Κίεβο-Κόβελ το 1898 γύρω από ένα μικρό τρένο, το οποίο σταμάτησε από τον ποταμό Bucha. Η Bucha ήταν μια από τις στάσεις του σιδηροδρόμου Κίεβο-Κόβελ.

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και πριν από την απελευθέρωση του Κιέβου από τις δυνάμεις της Ναζιστικής Γερμανίας τον Δεκέμβριο του 1943, οι δυνάμεις του 1ου Ουκρανικού Μετώπου, υπό τις διαταγές του στρατηγού Vatutin, ήταν εγκατεστημένες στην πόλη Bucha. Η Bucha ιδρύθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 2006. Σήμερα, η Bucha είναι μια μεγάλη σύγχρονη πόλη πολυώροφων κτιρίων, με σημαντική κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Copyright © lakesnetwork.org