Δήμος Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων είναι ένας από τους 7 Δήμους του Νομού Φθιώτιδας, ο μεγαλύτερος σε έκταση (947 τ.χλμ.) και δεύτερος μεγαλύτερος σε πληθυσμό (75.315 κάτοικοι-απογραφή 2011) Δήμος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Συστάθηκε με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» το 2011 με τη συνένωση των Δήμων Γοργοποτάμου, Λιανοκλαδίου, Υπάτης και Λαμιέων. Η Λαμία αποτελεί την πρωτεύουσα του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας αλλά και την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η ιστορική και αρχαιολογική έρευνα στο απώτερο παρελθόν αναδεικνύει τη μακρά ιστορία της Λαμίας και άλλων περιοχών του Δήμου ως πόλεις με ιδιαίτερο διοικητικό ή εμπορικό και επικοινωνιακό ρόλο: Αμφικτιονίες, Θερμοπύλες, Κέντρο Εμπορίου στο Βυζάντιο και την οθωμανική περίοδο, Βυζαντινό Κάστρο Υπάτης, Αλαμάνα, Γέφυρα Γοργοποτάμου είναι μερικά από τα εξέχοντα σημεία αναφοράς της περιοχής μέσα στην Ιστορία.

Ο φυσικός πλούτος της Οίτης, του Καλλιδρόμου και της Όρθρυος χαρίζουν μοναδική ομορφιά στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Λαμιέων, ενώ  συμπληρώνουν μοναδικά το παζλ του Δήμου Λαμιέων κάνοντάς τον προορισμό για κάθε φυσιολάτρη.

Περισσότερα: http://www.lamia.gr

Ενημερωθείτε για το Τουριστικό και Πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου Λαμιέων εδώ: http://culture.lamia.gr/el

Copyright © lakesnetwork.org