Επίσκεψη Εκπροσώπων Του Δικτύου Πόλεων Με Λίμνες Σε Φορείς Της Κύπρου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη επίσκεψη εκπροσώπων του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες σε φορείς της Κύπρου, στις 6 και 7 Ιουνίου 2017. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Δικτύου και της ενδυνάμωσης των σχέσεων του Δικτύου με Κυπριακούς φορείς.

Στην επίσκεψη παρευρεθήκαν, ο Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες κ. Γιώργος Καπεντζώνης και η Αντιπρόεδρος του Δικτύου και πρώην Δημοτική Σύμβουλος του δήμου Λάρνακας, κα Ελένη Λουκά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι εκπρόσωποι του Δικτύου συναντήθηκαν με στελέχη του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου, με τα οποία συζήτησαν τις βάσεις συνεργασίας και την κοινή συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα σε θεματικές ενότητες κοινού ενδιαφέροντος και τη διοργάνωση ημερίδας σε συνεργασία με το Υπουργείο το επόμενο χρονικό διάστημα.  Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Δήμαρχο Λάρνακας, κ. Ανδρέα Βύρα, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.

Ακολούθησαν συναντήσεις με εκπροσώπους της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου με κοινές προτάσεις συνεργασίας και με το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου στο οποίο το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες βρήκε ένα πολύτιμο συνεργάτη για ενεργειακά θέματα και θέματα σχετικά με το Παγκόσμιο Σύμφωνο Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια. Η επίσκεψη έκλεισε με συναντήσεις με βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού και εκπροσώπους της Συμμαχίας Πολιτών, που εστίασαν στη συνεργασία σε νομοθετικά θέματα που αφορούν την προστασία των λιμνών.

Copyright © lakesnetwork.org