Συμμετοχή του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Europaragedon 2019

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Europaragedon 2019, χρηματοδοτείται από το ERASMUS+ SPORT PROGRAMME και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι δράσεις του αποσκοπούν στο να εμπλακούν με τον αθλητισμό άτομα ειδικών αναγκών.

1) Split ΚΡΟΑΤΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία και θετική ενέργεια ξεκίνησαν οι ενέργειες για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUROPARAGEDON 2019, με την πρώτη διεθνή συνάντηση μεταξύ των εταίρων η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5-7 Μαΐου στην πόλη Split της Κροατίας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον αθλητισμό και τους κωφούς και να συμμετάσχουν μαζί τους σε αθλητικές δραστηριότητες!

2) Trani ΙΤΑΛΙΑ

Η 2η διεθνής συνάντηση για το EUROPARAGEDON 2019 πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Ιουνίου στην πόλη Trani της Ιταλίας. Αυτή τη φορά οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για πιθανές και νέες εξελίξεις και στρατηγικές για τη συμμετοχή ατόμων με ειδικές ανάγκες στον αθλητισμό, όπως το καινοτόμο άθλημα Baskin, το οποίο είναι ένα νέο άθλημα βασισμένο σε μπάσκετ για αθλητές με αναπηρίες.

3) Kielce Πολωνία

Στην πόλη Kielce της Πολωνίας, που είναι ο συντονιστής του προγράμματος EUROPARAGEDON, πραγματοποιήθηκε η 3η διεθνής συνάντηση στις 12-15 Σεπτεμβρίου. Η διεξαγωγή του Διεθνούς Σεμιναρίου για άτομα με ειδικές ανάγκες και αθλητισμό ήταν το ιδιαίτερο γεγονός, όπου οι εταίροι παρουσίασαν τις δικές τους δράσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Επίσης, συζήτησαν για την εφαρμογή ορθών πρακτικών, τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ τους και τη μελλοντική συμμετοχή σε επόμενα προγράμματα. Σημαντική ήταν η συμμετοχή στο «Φεστιβάλ Φυσικής Δραστηριότητας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες», στην οποία συγκεντρώθηκαν 500 άτομα με ειδικές ανάγκες από όλη την περιοχή και συμμετείχαν στη μεγάλη παρέλαση και σε ποικίλους αθλητικούς αγώνες. Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να αποδοθούν στον κ. Νίκο Χούτα, μέλος και Συντονιστή του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, που εκπροσώπησε επάξια την ελληνική ομάδα σε αυτή την αποστολή! Ευχαριστούμε επίσης τον συντονιστή κ. Kama Kępczyńska-Kaleta για την εξαιρετική φιλοξενία της συνόδου και στους άλλους εταίρους, κ. Spartaco Grieco και Stefano Giacci!

4) Πάδοβα ΙΤΑΛΙΑ

Η 4η και τελευταία διεθνής συνάντηση για το EUROPARAGEDON 2019 πραγματοποιήθηκε στην Πάντοβα στις 27-29 Σεπτεμβρίου. Οι Ιταλοί εταίροι της πόλης Πάντοβα και Τράνι παρουσίασαν επίσης πολύτιμες και καλές πρακτικές ένταξης ατόμων με ειδικές ανάγκες στον αθλητισμό. Οι εταίροι είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στις αθλητικές δραστηριότητες του boccia και του μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του «Φεστιβάλ Εθελοντισμού της Επαρχίας». Στο τέλος του ταξιδιού, όλοι οι εταίροι έδωσαν την υπόσχεση να υλοποιήσουν τους στόχους του EUROPARAGEDON και να συνεργαστούν ξανά σε μελλοντικά προγράμματα.

Copyright © lakesnetwork.org