Οι Αλβανικοί Δήμοι Pogradec Και Pustec Αποτελούν Νέα Μέλη Του Δικτύου Πόλεων Με Λίμνες

Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες έχει τη χαρά να υποδεχθεί δύο νέα μέλη, από τη χώρα της Αλβανίας. Πρόκειται για τους Δήμους Pogradec και Pustec, των οποίων η αίτηση για ένταξη τους στο Δίκτυο έγινε αποδεκτή από το ΔΣ που διεξήχθη στις 25/07/2016.

Ο Δήμος Pogradec βρίσκεται στην κεντρική Αλβανία στις όχθες της λίμνης Οχρίδας, μια από τις βαθύτερες (294 μ.) και αρχαιότερες λίμνες της Ευρώπης, με μοναδικό υδατικό οικοσύστημα, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 200 ενδημικά είδη. Λόγω της σημασίας της, η λίμνη χαρακτηρίστηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1979.

O Δήμος Pustec αποτελείται από 9 χωριά κατά μήκος της Αλβανικής νοτιοδυτικής ακτής της Λίμνης Πρέσπας. Είναι μέρος της επονομαζόμενης περιοχής της Mala Prespa και μαζί με την περιβάλλουσα περιοχή βρίσκονται εντός του Εθνικού Πάρκου Πρέσπας.

Μέσω της γεωγραφικής διεύρυνσής του το Δίκτυο έρχεται πιο κοντά στην επίτευξη του σκοπού του να μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ), ώστε να αποκτήσει ένα δυναμικό εξωστρεφές προφίλ, να γίνει συνομιλητής φορέας της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) και να αποκτήσει μεγαλύτερη πρόσβαση σε γνώση και σε ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση.

Copyright © lakesnetwork.org