Στη Ναύπακτο 14-17 Οκτωβρίου Πραγματοποιήθηκε Με Επιτυχία Το 1ο Διεθνές Ραντεβού Ελληνικού Εναλλακτικού Τουρισμού (Nostos Expo 2016) Με Συμμετοχή Του Δικτύου Πόλεων Με Λίμνες

Στις 14-17 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ναυπάκτου, το 1ο Διεθνές Ραντεβού Ελληνικού Εναλλακτικού Τουρισμού (Nostos Expo 2016), όπου το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες είχε ενεργό συμμετοχή. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και στους εκθέτες περιελήφθησαν περιφέρειες, δήμοι, επιμελητήρια, αναπτυξιακές επιχειρήσεις, αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα του τουρισμού και ειδικότερα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, κυβερνητικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι εθνικών και τοπικών φορέων του τουριστικού κλάδου, εκθέτες και άλλοι επισκέπτες που έδωσαν το παρόν, επισκέφθηκαν το εκθεσιακό περίπτερο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και ενημερώθηκαν τόσο για τους σκοπούς και τις δράσεις του Δικτύου όσο και για τις δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις λίμνες και τις παραλίμνιες περιοχές των μελών του.

Κατά το Συνεδριακό Μέρος της διοργάνωσης, οι ομιλητές εστίασαν κυρίως στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με προσδοκώμενο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, κ. Γιώργος Καπεντζώνης πραγματοποίησε εισήγηση με τίτλο «Οι λίμνες και οι παραλίμνιες περιοχές των μελών Δικτύου ως πολυδιάστατος τουριστικός προορισμός», καθώς επίσης παραχώρησε σύντομη συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ).

Επίσης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τρίτης ημέρας της έκθεσης, έλαβαν χώρα προγραμματισμένες b2b συναντήσεις του Πρόεδρου του Δικτύου με Tour Operators από διάφορες χώρες του εξωτερικού, με σκοπό την εξωστρέφεια του Δικτύου προς τις ξένες αγορές και την ανάπτυξη συνεργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη αυτή τουριστική έκθεση στην Ελλάδα με κύριο αντικείμενο τον εναλλακτικό τουρισμό, συμμετείχαν περισσότεροι από 90 εκθέτες, με επίσης έντονη παρουσία hosted buyers από 9 χώρες, ενώ η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπακτίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της ΚΕΔΕ.

Copyright © lakesnetwork.org