Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Δικτύου Πόλεων με Λίμνες 27.03.2021, «Προσαρμογή σ’ έναν κόσμο που αλλάζει». Δελτία τύπου ΜΜΕ

Πήγη Ecopress.gr

Εκδήλωση: οι χρηματοδοτικές δυνατότητες της περιόδου 2021- 2027 για τους Δήμους

Οι χρηματοδοτικές δυνατότητες των Δήμων, της περιόδου 2021 – 2027, από κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, όπως επίσης του Πράσινου Ταμείου και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για περιβαλλοντικά, πολεοδομικά και ενεργειακά έργα παρουσιάζονται στην εκδήλωση, που διοργανώνει διαδικτυακά το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 στις 10.30 το πρωί . H παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ελεύθερη και ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η εκδήλωση με τίτλο «Προσαρμογή σ’ έναν κόσμο που αλλάζει»,  πραγματοποιείται με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών, οι οποίοι αναμένεται να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις, ενώ συνδυάζεται με τη ψηφιακή ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, που έχει ως μέλη 42 Δήμους από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες,  εκπρόσωποι των οποίων αναμένεται να παρουσιάσουν προτάσεις και παραδείγματα έργων και καλών πρακτικών αξιοποίησης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων και ευκαιριών

 Ομιλητές

Στην συνάντηση έχουν προσκληθεί ως ομιλητές, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής των Ελλήνων Βουλευτής κ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Ευρωβουλευτής κ. Πέτρος Κόκκαλης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φανής Σπανός, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ Ανδρέας Στεργίου και ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθης Σταθόπουλος.

Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες για τους Δήμους

Στην γενική συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με λίμνες , που φέτος εστιάζει στο φλέγον θέμα των αλλαγών που έχουν επέλθει σε όλους τους τομείς της ζωής μας  και στην Προσαρμογή που θα πρέπει να ακολουθήσει, αναμένεται να ανακοινωθούν οι ευκαιρίες της περιόδου 2021 – 2027 και ειδικότερα οι χρηματοδοτικές δυνατότητες των Δήμων.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της περιόδου 2021 -2027 , εστιάζουν στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τον  εκσυγχρονισμό των  υποδομών και των διοικητικών μηχανισμών  και περιλαμβάνουν όλες τις κατηγορίες έργων , από φωτισμό, ύδρευση και αποχέτευση, υποδομές μεταφορών μέχρι τα έργα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των διοικητικών και τεχνικών δομών και υπηρεσιών των Δήμων με έμφαση στον πολίτη.

Κεντρικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.είναι η  «Προσαρμογή σ’ έναν κόσμο που αλλάζει», με στόχο  να τονιστεί το γεγονός, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, παρά μόνο αυτός των συνεχών αλλαγών, προσαρμογών και μεταρρυθμίσεων.

Ο εκ θεμελίων κλονισμός της Ευρώπης και της Χώρας μας, η δοκιμασία των συστημάτων  Υγείας και Οικονομίας, καθώς και η κοινωνική συνοχή, αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στις σχέσεις και τη ζωή μας και μας φέρνουν αντιμέτωπους με ισχυρές δυσκολίες. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δυσκολίες πολύ συχνά γεννούν ευκαιρίες.

Εστιάζοντας σε δράσεις των Δήμων και των Περιφερειών, για κάθε πρόκληση, όπως η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η μεταλιγνιτική εποχή, η προετοιμασία της ανθεκτικότητας στις φυσικές καταστροφές, το Σύμφωνο των Δημάρχων για το κλίμα και την ενέργεια, τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050, διαπιστώνουμε ότι πάντα υπάρχει και μία ευκαιρία για προσαρμογές στον κόσμο που αλλάζει.

Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες δημιουργήθηκε το έτος 2012 και έχει ως μέλη 42 Δήμους από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν λίμνες στα γεωγραφικά τους όρια. Βασικός σκοπός του Δικτύου είναι η εξυπηρέτηση αναγκών γενικού συμφέροντος, όπως η προστασία του υδατικού στοιχείου των λιμνών, ποταμών και λιμνοθαλασσών, η βιώσιμη ανάπτυξη, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος, η κυκλική οικονομία και η οικοκαινοτομία, μέσω, κυρίως της επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom.us

Διαβάστε επίσης άρθρα από ΜΜΕ για τη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, 27.03.2021

https://www.capital.gr/epikairotita/3535042/k-skrekas-programma-exoikonomo-gia-to-nero

https://tomanifesto.gr/skrekas-neo-epidotoymeno-programma-gia-exoikonomisi-neroy/

https://analitis.gr/k-skrekas-programma-eksoikonomw-gia-to-nero/

https://www.multi-news.gr/news-programma-exikonomo-gia-nero/

https://www.amna.gr/macedonia/article/540262/Programma-Exoikonomo-gia-to-nero

Copyright © lakesnetwork.org