• Αρχική
  • Νέα
  • Νέα
  • Υποδοχή και φιλοξενία αντιπροσωπείας από το κράτος του Παναμά

Υποδοχή και φιλοξενία αντιπροσωπείας από το κράτος του Παναμά

Στο πλαίσιο εξωστρέφειας και ανάπτυξης της συνεργασίας του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με εκπροσώπους ξένων κρατών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συνάντηση με εκπροσώπους του κράτους του Παναμά, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στη Λίμνη του Μόρνου Δωρίδος.

Τους εκπροσώπους του Παναμά υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης και ο Αντιδήμαρχος, κ. Δημήτριος Παπακωνσταντίνου.

Η αντιπροσωπεία του Παναμά αποτελούνταν από την Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Χριστίνα Λιακοπούλου Παπαδίκη, την Πρόξενο στην Ελλάδα, κ. Νίκη Οικονόμου, και δεκαέξι μαθητές.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και την επαφή και γνωριμία με την ελληνική φύση.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών παρουσίασαν τις κοινές προκλήσεις και εστίασαν στην αμοιβαία συνεργασία και την ανάληψη πρωτοβουλιών, που αφορούν στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα τουρισμού και προστασίας υδάτων.

Ακολούθησε επίσκεψη στην τεχνητή Λίμνη του Μόρνου, με ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του φράγματος και γεύμα στην περιοχή του Ευπαλίου.

Με το πέρας της επίσκεψης, οι δύο πλευρές ευχήθηκαν για την έναρξη μιας σταθερής και γόνιμης συνεργασίας.

Copyright © lakesnetwork.org