Συμμετοχή του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στη 3η Διεθνή Έκθεση & Forum για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος VERDE.TEC

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για 3η συνεχή χρονιά η Διεθνής Έκθεση για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος VERDE.TEC, η οποία πραγματοποιήθηκε από 15 έως 17 Φεβρουαρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, όπου το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες συμμετείχε με εκθεσιακό περίπτερο.

Η φετινή Έκθεση αποτελεί συνέχεια μιας επιτυχημένης πρωτοβουλίας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο πάνω στην προώθηση της αειφορίας και στο σχεδιασμό της βιώσιμης ανάπτυξης. Τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες ενημερώθηκαν και γνώρισαν τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα, στη νομοθεσία και στις επενδυτικές ευκαιρίες στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας. Για πρώτη φορά φέτος παρουσιάστηκαν διαδικασίες και προϊόντα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης ώστε να προκύψουν βιώσιμες και έξυπνες πόλεις.

Συμμετείχαν περισσότεροι από 130 εκθέτες μεταξύ των οποίων Δήμοι, Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι, ΔΕΥΑ, ΦΟ.Δ.Σ.Α., αυτοδιοικητικοί φορείς του εξωτερικού, εταιρίες καθώς επίσης και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται πάνω στην αποκατάσταση περιβάλλοντος, στις τεχνολογίες αιχμής και εξοικονόμησης ενέργειας, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην ανακύκλωση προϊόντων και υλικών, στην «πράσινη» βιομηχανία και στη διαχείριση υδάτινων πόρων.

Με τουλάχιστον τριάντα συνεδριακές εκδηλώσεις και εργαστήρια και με περισσότερους από 180 ομιλητές διεξήχθη και το φετινό 3ο Διεθνές «Verde.tec Forum», όπου ξεχωριστή ήταν η συνεδριακή εκδήλωση σχετικά με τη στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία. Η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επίσης εξέχουσες ήταν και οι ημερίδες σχετικά με τα Μικρά Υδροηλεκτρικά Έργα, τον Έλεγχο Δικτύων Ύδρευσης από μακριά και το Νερό και Λύματα.

Και φέτος πραγματοποιήθηκε η ειδική εκδήλωση «Greek Green Awards 2019» , στη διάρκεια της οποίας ο Υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτης Φάμελλος, και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κ. Γιώργος Πατούλης, βράβευσαν τις καλύτερες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί από τους ΟΤΑ για την εφαρμογή Τεχνολογιών Περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κυκλική οικονομία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

επισκεπτών μεταξύ των οποίων κυβερνητικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι και στελέχη περιβαλλοντικών οργανώσεων επισκέφθηκαν το περίπτερο του Δικτύου και ενημερώθηκαν για την ταυτότητα, τους σκοπούς και τις δράσεις του, αλλά και για την ταυτότητα πολλών από τα μέλη του Δικτύου, μέσω του υλικού που διανεμόταν στο εκθεσιακό περίπτερο.

Copyright © lakesnetwork.org