Τρίτη Συνεδρίαση Του Διοικητικού Συμβουλίου Του Δικτύου Πόλεων Με Λίμνες Για Το 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες πραγματοποίησε την τρίτη συνεδρίαση για το έτος 2017, το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, στη Ναύπακτο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Δικτύου η ανάπτυξη συνεργασιών του Δικτύου με διαφόρους φορείς όπως ο δήμος Gornji Milanovac της Σερβίας και η συνάντηση εκπροσώπων του Δικτύου με κυβερνητικούς, κοινοβουλευτικούς και άλλους φορείς της Κύπρου όπως η Ένωση Δήμων Κύπρου και η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου. Επίσης, ο Πρόεδρος του Δικτύου ενημέρωσε τα μέλη σχετικά με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δικτύου και του δήμου Μαριούπολης της Ουκρανίας, μετά από πρόσφατη συνάντηση των δύο φορέων στο Δημαρχείο Δωρίδος.

Επιπλέον, τα μέλη ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που παρέχει το Δίκτυο στα μέλη του ως υποστηρικτής του Συμφώνου των Δήμαρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Ιδιαίτερη αναφορά, έγινε από τον Πρόεδρο του Δικτύου στη συμμετοχή του Δικτύου με εκθεσιακό περίπτερο, για 2η συνεχή χρονιά στην Έκθεσή και Forum Εναλλακτικού Τουρισμού NOSTOS 2017, στο οποίο τιμώμενη χώρα ήταν η Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης συζητήθηκαν επίσης διάφορα τεχνικά και διοικητικά θέματα του Δικτύου. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκαν ομόφωνα:

  • Η ανάπτυξη συνεργασίας με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και την Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ με στόχο τη διοργάνωση αθλητικών δράσεων στις λίμνες των μελών του Δικτύου.
  • Η διοργάνωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου του 2018 από κοινού με το θεματικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) την άνοιξη του 2018.
  • Η αποδοχή ως μελών στο Δίκτυο, δήμων που έχουν εντός των διοικητικών ορίων του λιμνοθάλασσα.
  • Η συμμετοχή των Βουλγαρικών Δήμων Bansko και Razlog και της Ουκρανικής πόλης Lebedyn στο Δίκτυο, ως συνδεδεμένων μελών.

Copyright © lakesnetwork.org