Τελευταία Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της πρώτης θητείας του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες (θητεία 2014-2019) πραγματοποίησε την τελευταία συνεδρίαση του, την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, στο Δημαρχείο Λιδωρικίου Δωρίδας, εν όψει της πραγματοποίησης της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου για το έτος 2019, στην οποία διεξήχθησαν και οι εκλογές για την εκλογή του νέου Διοικητικού συμβουλίου. Στη συνεδρίαση παρίσταντο, το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας, κ. Μανώλης Μαυρομάτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δωρίδας και Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Δήμου Δωρίδας στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, κ. Δήμος Ταράτσας, καθώς επίσης και ο Νομικός Σύμβουλος του Δικτύου, κ. Γιώργος Βλαχάκης.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, παρουσίασε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τις δράσεις του Δικτύου της τελευταίας πενταετίας καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων για το 2020. Επίσης ενημέρωσε για τα θέματα προετοιμασίας της Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου στις 7 Δεκεμβρίου 2019, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δωρίδας καθώς και για τη διεξαγωγή εκλογών ανάδειξης του επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος πληροφόρησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το ταξίδι εκπροσώπων του Δικτύου και του Δήμου Δωρίδας στις Βρυξέλλες, τον Οκτώβριο 2019, σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα, συνέπειες και ανάγκη θέσπισης αντισταθμιστικών ωφελημάτων σε παραλίμνιες περιοχές.

Με μεγάλο ενδιαφέρον τα μέλη άκουσαν για την εξέλιξη της συμμετοχής του Δικτύου στα ευρωπαϊκά προγράμματα Europaragedon 2019 και Europaragedon+ Youth Exchange 2020. Τέλος ο Πρόεδρος έκανε αναφορά στην ενδεχόμενη συμμετοχή του Δικτύου στην 1η Διεθνή Έκθεση Θεματικού Τουρισμού «TRAVEL THE WORLD EXPO 2020» στις 28-29 Μαρτίου 2020, στην Λευκωσία.

Copyright © lakesnetwork.org