Σημαντικά αναπτυξιακά θέματα των Δήμων με Λίμνες και των Δήμων Περιοχής Πίνδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εκπρόσωποι των Δικτύων Πόλεων με Λίμνες και Δήμων Περιοχής Πίνδου, παρουσίασαν σημαντικά αναπτυξιακά θέματα των περιοχών τους, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από 25 έως 27 Φεβρουαρίου 2019.
Η θεματολογία περιελάμβανε την παρουσίαση της ταυτότητας των Δικτύων Πόλεων με Λίμνες και Δήμων Περιοχής Πίνδου, τη βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, τα αντισταθμιστικά ωφελήματα από τα υδροηλεκτρικά έργα, τις επιπτώσεις της Οδηγίας NATURA στις ορεινές περιοχές, τα αντισταθμιστικά ωφελήματα από τα υδροηλεκτρικά έργα της ΔΕΗ, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή της Θήβας του έργου της ΕΥΔΑΠ για τη μεταφορά νερού στην Αττική και τέλος τις περιβαλλοντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα.

Για όλα τα παραπάνω θέματα ενημέρωσαν τον επικεφαλής Πρέσβυ, καθώς και τα στελέχη της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες.
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο με την υποστήριξη και συνεργασία του Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, παρουσίασαν εκτενώς τα προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους που είναι μέλη των Δικτύων, καθώς και τις αναπτυξιακές προοπτικές για τις περιοχές τους, με την εφαρμογή των αντίστοιχων ευρωπαϊκών κανόνων.

Παράλληλα ενημέρωσαν και Έλληνες Ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών πτερύγων, προκειμένου να υποστηριχθούν τα αιτήματά τους στα αρμόδια ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Προς το σκοπό αυτό συναντήθηκαν με τους Ευρωβουλευτές κ.κ Στέλιο Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μαρία Σπυράκη (Νέα Δημοκρατία), Εύα Καϊλή (ΚΙΝΑΛ), εκπροσώπους του Ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλου (ΚΚΕ), Νότη Μαριά (Άλλος Δρόμος) και Ελευθέριο Συναδινό (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε).

Τέλος ενημερώθηκε και ο Επίτροπος της Κομισιόν για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστος Στυλιανίδης.
Στην αντιπροσωπεία των Δικτύων συμμετείχαν οι Δήμαρχοι, Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής, Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας, Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αμφιλοχίας Νικόλαος Χούτας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Δήμου Αγρινίου Δημήτριος Σκορδόπουλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δωρίδος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και η Επιστημονική Συνεργάτης Έλενα Μουρελάτου.

Copyright © lakesnetwork.org