Πραγματοποίηση Διημερίδας Με Θέμα «Προστασία, Βιώσιμη Χρήση & Αξιοποίηση Λιμναίων Υδατικών Πόρων» Από Τον Δήμο Αιγιαλείας Και Το Δίκτυο Πόλεων Με Λίμνες

Στις 19-20 Νοεμβρίου 2016 στη Ζαρούχλα Αιγιαλείας (Δ.Ε. Ακράτας), πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αιγιαλείας και το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες με θέμα «Προστασία, Βιώσιμη Χρήση & Αξιοποίηση Λιμναίων Υδατικών Πόρων».

Οι εργασίες της διημερίδας διεξήχθησαν σε συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου «Στύγα Mountain Resort», ενώ σε διπλανή αίθουσα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράλληλες δράσεις, όπως προβολή ψηφιακού υλικού με θέμα τη λίμνη Τσιβλού και εκθέσεις ξυλογλυπτικής, τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και ομαδικών έργων ζωγραφικής – κατασκευών μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των Δ. Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δ. Αιγιάλειας σε συνεργασία με το  Τμήμα Π.Ε Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Τη διημερίδα τίμησε με την παρουσία του, συμμετέχοντας και ως ομιλητής, ο Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν, κ. Olim Kasimov, ενώ επίσης πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες κ. Γιώργος Καπεντζώνης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού κ. Γρηγόρης Ιατρού, η Επ. Καθηγήτρια Τμ. Βιολογίας Παν/μίου Πατρών κα Ευανθία Παπαστεργιάδου, το τέως μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ευστάθιος Δαλαμάγκας, ο εκπαιδευτικός (Μsc Oικολογίας) κ. Κων/νος Παπακωνσταντίνου, οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ Κλειτορίας- Ακράτας κ. Χαρίλαος Μοσχόπουλος και κ. Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, καθώς και η συγγραφέας και Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ακράτας κα Aναστασία Ευσταθίου.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων,  οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα  να επισκεφθούν τη μονή Αγίας Τριάδας, καλύπτοντας περιπατητική διαδρομή συνολικής διάρκειας 30 λεπτών με ξενάγηση, από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ζαρούχλας, ενώ την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και πεζοπορία σε μονοπάτι γύρω από τη λίμνη Τσιβλού, όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν στις δράσεις που οργάνωσε ο Δ. Αιγιάλειας (όπως μαθήματα τοξοβολίας, κωπηλασίας,  flying fox, ιππασίας  κλπ.).

Copyright © lakesnetwork.org