Πιο ενισχυμένη και πιο… «πράσινη» έρχεται η 4η διεθνής «Verde.tec» MEC Παιανίας, 20 έως τις 22 Μαρτίου 2020

Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες θα συμμετάσχει για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Έκθεση Verde.tec 2020, στις 20-22 Μαρτίου, στο MEC Παιανίας, με εκθεσιακό περίπτερο, από όπου θα προβάλλει διαφημιστικό υλικό των Δήμων-μελών του καθώς και των λιμνών.

Στη φετινή Έκθεση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ολοκληρωμένα έργα που παραδίδονται προς όφελος των τοπικών κοινωνιών αλλά και τεχνολογικά επιτεύγματα που διασφαλίζουν την αειφορία με τη λιγότερη δυνατή ενεργειακή επιβάρυνση ενώ επίσης θα υπάρξει δυναμική παρουσία των μηχανημάτων έργων και των επιχειρήσεων που προωθούν έργα προστασίας του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όλοι οι τομείς των Αποβλήτων, οι κρίσιμες κατηγορίες των εναλλακτικών τεχνολογιών αλλά και της εξοικονόμησης ενέργειας, της οικολογικής δόμησης και της βιώσιμης μετακίνησης στις πόλεις, οι αειφόρες επιχειρηματικές δράσεις, όπως ο πράσινος τουρισμός, οι τεχνολογίες και οι αυτοματισμοί των Έξυπνων Πόλεων, η Εταιρική Υπευθυνότητα για το Περιβάλλον, αλλά και οι δράσεις σε επίπεδο Διοίκησης και Σχεδιασμού από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλες οι εξελίξεις στον τομέα της Απορρύπανσης, της Αποκατάστασης, γενικότερα της Προστασίας του περιβάλλοντος θα αναδειχτούν μέσω της μεγάλης προσέλευσης των υποψηφιοτήτων και θα προβληθούν, όχι μόνο κατά την διάρκεια της Έκθεσης στα περίπτερα των εκθετών αλλά και στην τελετή απονομής των βραβείων «Greek Green Awards 2020», καθώς και στο «Verde.tec Forum».

Στην Έκθεση θα συμμετέχουν ως εκθέτες Δήμοι, Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι, ΔΕΥΑ, ΦΟΔΣΑ και αυτοδιοικητικοί φορείς του εξωτερικού, καθώς επίσης εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις εξής κατηγορίες:

  • Αποκατάσταση περιβάλλοντος – Τεχνολογίες αιχμής & Εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Μηχανήματα Έργων.
  • Κατασκευές και επισκευές κτιρίων.
  • Ανακύκλωση προϊόντων και υλικών.
  • «Πράσινη» Βιομηχανία, μηχανήματα, εργαλεία & εξοπλισμός.
  • Υπηρεσίες & Τεχνολογίες Διαχείρισης Εφοδιασμού.
  • Αυτοκινούμενα οχήματα & μηχανήματα.

http://www.verde-tec.gr/

“GREEKGREEN AWARDS 2020”

Η διοργάνωση των βραβείων αναμένεται να αποτυπώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσπάθεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Αγοράς και της Πολιτείας να φτάσουν στην επιτυχημένη εφαρμογή του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας.

Η φετινή διοργάνωση έρχεται πλήρως ανανεωμένη και με πολλές εκπλήξεις για να επιβραβεύσει τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές που ακολουθούν τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και επιχειρήσεις. Στα “GREEKGREENAWARDS 2020” έχουν ενταχθεί και νέες κατηγορίες βραβείων ώστε να καλύψουν όλο το φάσμα των εξελίξεων στην κυκλική οικονομία. Από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ανακύκλωση, την αποκατάσταση περιβάλλοντος και την οικολογική δόμηση μέχρι τις εναλλακτικές τεχνολογίες, την οικολογική μετακίνηση, τον πράσινο τουρισμό και τις smart cities.

Η επιλογή των νέων κατηγοριών είναι σύμφωνη με τις ενότητες των πράσινων τεχνολογιών που προβάλει από το 2005 ο επίσημος χορηγός επικοινωνίας των βραβείων, το μηνιαίο περιοδικό «Ecotec», το οποίο από την κυκλοφορία του και μέχρι σήμερα παρακολουθεί, προβάλλει και ενημερώνει για θέματα περιβάλλοντος και αποτελεί σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από πολυμελή επιστημονική επιτροπή, ενώ εκπρόσωπος της «Τεχνοεκδοτική / T-Press» και του περιοδικού “Ecotec” θα συντονίσει τη διαδικασία, χωρίς καμία απολύτως συμμετοχή στην επιλογή των βραβείων. Όλες οι λεπτομέρειες για τις κατηγορίες των βραβείων, τις ημερομηνίες υποβολής των υποψηφιοτήτων και την ημερομηνία πραγματοποίησης της λαμπρής τελετής θα ανακοινωθούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.

Τα “GREEKGREENAWARDS” είναι μία πρωτοβουλία της «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press», η οποία συμβάλλει στην ανάδειξη και προώθηση βέλτιστων πρακτικών, την ώρα που η περιβαλλοντική πολιτική και η αντιμετώπιση του μεγαλύτερου, ίσως, κινδύνου για τον πλανήτη – της κλιματικής αλλαγής – βρίσκονται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Η «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press», αναγνωρίζοντας τη συμβολή στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, όλων όσων ακολουθούν στρατηγική με όραμα και κύριο γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, δεσμεύεται ότι για μία ακόμη χρονιά θα προβάλλει και αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε τέτοια προσπάθεια.

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Σταθακόπουλο στα τηλέφωνα 210 6800470, 6944 164412 και στα email syntax@ecotec.gr, tpress@tpress.gr.

“VERDE TEC FORUM 2020”

Το τριήμερο “Verde.tec Forum” θα διεξαχθεί παράλληλα με την έκθεση, σε τρείς συνεδριακές αίθουσες: τη μεγάλη, όπου θα πραγματοποιηθεί και η ημερίδα των ΟΤΑ για τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα του περιβάλλοντος και τις δυο μικρότερες αίθουσες, όπου θα διοργανωθούν workshop των φορέων που θα συμμετέχουν στην έκθεση και των εταιρειών που φέτος αναμένεται να είναι ακόμα περισσότερες. Αποτελώντας γέφυρα επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμού, το φόρουμ με τις βέλτιστες πρακτικές των ΟΤΑ ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των βραβείων, καθώς στόχος είναι και η παρακίνηση, η υιοθέτηση και η εφαρμογή αυτών των πρακτικών σε μεγαλύτερη κλίμακα. Θα διεξαχθεί τις δύο πρώτες ημέρες της έκθεσης με κορυφαίους ομιλητές από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιστήμονες, εκπροσώπους φορέων ΑΠΕ, διαχείρισης αποβλήτων, δικτύου έξυπνων πόλεων και ειδικών της Αγοράς, που θα συνθέσουν μια ρεαλιστική απεικόνιση της υπόθεσης «Περιβάλλον» στη χώρα μας.

Το Verde.tec Forum 2020 αναμένεται να ξεπεράσει το όριο των 220 ομιλητών της προηγούμενης διοργάνωσης, με πάνω από 24 συνεδριακά γεγονότα (όσα διοργανώθηκαν το 2019) με τη συμμετοχή και περισσότερων ομιλητών από το εξωτερικό.

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Σταθακόπουλο στα τηλέφωνα 210 6800470, 6944 164412 και στα email syntax@ecotec.gr, tpress@tpress.gr.

http://www.verde-tec.gr/

Copyright © lakesnetwork.org