Η 4η Διεθνής Έκθεση “VERDE.TEC” 9 – 11 Οκτωβρίου 2020 στο MEC Παιανίας!

Στις 9 – 11 Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η 4η Διεθνής Έκθεση «Verde.tec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος», στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, καθώς το ραντεβού των πρωτοπόρων στην κυκλική οικονομία, στις έξυπνες πόλεις και στις τεχνολογίες περιβάλλοντος δεν θα μπορούσε να λείπει από την ατζέντα της φετινής χρονιάς. Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες συμμετέχει με εκθεσιακό περίπτερο, απ’ όπου θα προβάλλεται η ταυτότητα του Δικτύου αλλά και των Μελών του μέσω της ενημέρωσης και της διανομής διαφημιστικού υλικού στους παρευρισκομένους.

Στη φετινή Έκθεση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ολοκληρωμένα έργα που παραδίδονται προς όφελος των τοπικών κοινωνιών αλλά και τεχνολογικά επιτεύγματα που διασφαλίζουν την αειφορία με τη λιγότερη δυνατή ενεργειακή επιβάρυνση ενώ επίσης θα υπάρξει δυναμική παρουσία των μηχανημάτων έργων και των επιχειρήσεων που προωθούν έργα προστασίας του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης. Στην Έκθεση θα συμμετέχουν ως εκθέτες Δήμοι, Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Αναπτυξιακοί Σύνδεσμοι, ΔΕΥΑ, ΦΟΔΣΑ και αυτοδιοικητικοί φορείς του εξωτερικού.

Παράλληλα, τα “GREEKGREEN AWARDS” – η γιορτή του περιβάλλοντος – έρχονται ανανεωμένα για να επιβραβεύσουν και να προβάλουν τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και επιχειρήσεις που είναι προσηλωμένοι στην προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία. Φέτος στα Βραβεία συμμετέχει και το Μέλος του Δικτύου, ο Δήμος Ιωαννιτών, με την Καλή Πρακτική «Πρότυπο Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα για όλες τις σχολικές βαθμίδες για την προστασία του Περιβάλλοντος, με αντικείμενο την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας».

Την ίδια ώρα, προετοιμάζεται το “VERDE.TEC FORUM”, με τρεις ημέρες συνεδριακών εκδηλώσεων, ώστε να δώσει τον παλμό και όλες τις εξελίξεις για κάθε πτυχή του κλάδου από την ανακύκλωση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι την οικολογική δόμηση και τη διαχείριση των υδατικών πόρων. Αποτελώντας γέφυρα επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμού, το Forum με τις βέλτιστες πρακτικές των ΟΤΑ ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των βραβείων, καθώς στόχος είναι και η παρακίνηση, η υιοθέτηση και η εφαρμογή αυτών των πρακτικών σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Η 4η Διεθνής Έκθεση «Verde.tec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος» θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώ τελεί υπό την αιγίδα των σημαντικότερων Υπουργείων, Φορέων και Οργανώσεων για το περιβάλλον.

Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.

Copyright © lakesnetwork.org