Επίσκεψη Εκπροσώπων Του Δικτύου Πόλεων Με Λίμνες Στο Δήμο Gornji Milanovac Της Σερβίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη εκπροσώπων του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στο δήμο Gornji Milanovac της Σερβίας, το διάστημα 21-23 Απριλίου 2017. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από κοινή πρόσκληση του δημάρχου του Gornji Milanovac προς το δήμο Έδεσσας, μέλος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και αδελφοποιημένο δήμο με το Gornji Milanovac, και το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, με αφορμή τον εορτασμό της πόλης.

Στην επίσκεψη παρευρεθήκαν, ο Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες κ. Γιώργος Καπεντζώνης και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου.  Το Σάββατο 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, στην οποία συζητήθηκαν δυνητικά πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων, η μεταφορά τεχνογνωσίας προς το δήμο του Gornji Milanovac στην υποβολή και διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μέσω της κοινής συμμετοχής των δύο φορέων σε αυτά. Η συμμετοχή εστιάζει κυρίως σε ανοιχτές προσκλήσεις για το 2017 και κυρίως στα προγράμματα LIFE+, Europe for Citizens, URBACT.

Την Κυριακή 23 Απριλίου, η αντιπροσωπεία του Δικτύου παρευρέθηκε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του δήμου για τον εορτασμό της ημέρας της πόλης, οι οποίες περιλάμβαναν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα, βραβεύσεις διακεκριμένων προσωπικοτήτων  της πόλης και κατάθεση στεφάνων σε ιστορικά μνημεία της πόλης.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, οι δύο πλευρές ευχήθηκαν για την έναρξη μιας σταθερής συνεργασίας, τα θεμέλια της οποίας τέθηκαν σε αυτή τη συνάντηση.

Copyright © lakesnetwork.org