Αναγνωρίζεται ως Έργο Εθνικής Σημασίας ο παραλίμνιος αγωγός Λίμνης Μόρνου Δήμου Δωρίδος

Η 4η Ιουνίου 2021 αποτέλεσε μια πολύ σημαντική μέρα για τη #Δωρίδα! Ένα δίκαιο αίτημα δεκαετιών, με τον πλέον χειροπιαστό τρόπο και μετά από τους #αγώνες που δόθηκαν επί σειρά ετών, οδηγείται στην επίλυσή του. Αναγνωρίζεται ως έργο #ΕθνικήςΣημασίας ο #παραλίμνιοςαγωγόςΜόρνου και με αυτό τον τρόπο διορθώνεται μία κατάφορη αδικία δεκαετιών ενώ αποκαθίσταται ένα μεγάλο #περιβαλλοντικόζήτημα. Ο παραλίμνιος αγωγός οδηγείται προς υλοποίηση, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ με την ολοκλήρωσή του θα αυξηθεί η αξία του τόπου μας και θα αρθούν πολυετείς περιορισμοί στην παραγωγική αξιοποίηση.

Η προγραμματισμένη από καιρό επίσκεψη των μελών της #ΥποεπιτροπήςΥδατικώνΠόρων της #Βουλής, στην περιοχή μας, πραγματοποιήθηκε στις 4/6/2021 και περιλάμβανε επίσκεψη στο Βιολογικό Καθαρισμό των Φυλακών Μαλανδρίνου, επίσκεψη στο Βιολογικό Καθαρισμό Λιδωρικίου, που δεν λειτούργησε ποτέ, ενημέρωση στην πλατεία της Κοινότητας Λιδωρικίου, αυτοψία στο Φράγμα του Μόρνου και τέλος επίσκεψη στο παραλιακό μέτωπο και την Πεδιάδα του Μόρνου για τη διαπίστωση ενός μεγάλου προβλήματος που εντοπίζεται εκεί και αφορά στη διάβρωση των ακτών, ως απόρροια της απουσίας οικολογικής παροχής κατά την κατασκευή του ταμιευτήρα.

Θερμές ευχαριστίες στην Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κα #ΔιονυσίαΑυγερινοπούλου, για την ανταπόκριση και την ευαισθησία που επιδεικνύει για το θέμα αυτό. Το Βουλευτή Φωκίδας κ.#ΙωάννηΜπούγα για την άψογη συνεργασία και την ανεκτίμητη βοήθειά του στο συντονισμό των ενεργειών για την ευόδωση του στόχου. Τους Βουλευτές που παραστάθηκαν και συντάχθηκαν με το αίτημα της Δωρίδας κ.#ΔημήτριοΚωνσταντόπουλο, ο οποίος από χρόνια στηρίζει τις προσπάθειές μας, κ.#ΓεώργιοΑρβανιτίδη και κ.#Γεώργιο Μουλκιώτη. Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. #ΓεώργιοΔελμούζο, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Δωρίδος κ.#ΣταύροΠολίτη, τον πρώην Δήμαρχο Λιδωρικίου κ. #ΓεώργιοΚουλούλα, τους αρχηγούς των παρατάξεων της Δημοτικής Αρχής κ.#ΑναστάσιοΦλώρο, κ.#ΘάνοΑσημάκη και κ. #ΙωάννηΛάιο και λοιπούς #δημοτικούςσυμβούλους, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ.#ΝίκοΠέτρου, την Πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Άμφισσας και νομική σύμβουλο του Δήμου, κα #ΣταυρούλαΠήττα, τον μελετητή του έργου κ.#ΧάρηΑνδρικόπουλο, τον Πρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Δωρίδας κ. #ΝίκοΑσημακόπουλο, και λοιπούς #φορείς που παραστάθηκαν και τοποθετήθηκαν.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου που εργάστηκαν ακούραστα, μεθοδικά και επισταμένα, επί σειρά ετών, για την προετοιμασία και ανάδειξη του θέματος.

Copyright © lakesnetwork.org