4η Τακτική Συνεδρίαση Του Διοικητικού Συμβουλίου Του Δικτύου Πόλεων Με Λίμνες

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μαραθώνος η 4η Τακτική Συνεδρίαση για το έτος 2016 του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

Στη Συνεδρίαση, εκτός από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ, παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος και Μαραθώνος Ηλίας Ψηνάκης, για το λόγο ότι στα διοικητικά όρια των Δήμων τους υπάρχουν φυσικές ή τεχνητές λίμνες που αποτελούν τους τροφοδότες του δικτύου ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ. Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη δραστηριότητα της ΕΥΔΑΠ στους Δήμους αυτούς, καθώς και οι τρόποι επίλυσής τους, αποτέλεσαν το βασικότερο θέμα συζήτησης.
Ο Πρόεδρος του Δικτύου, Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους Δημάρχους για τις ενέργειες του Δήμου Δωρίδος σχετικά με το θέμα αυτό και ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη να μάθει τα δικά τους προβλήματα και τις δικές τους ενέργειες ώστε να συντονιστεί η προσπάθεια μέσω του Δικτύου για την αντιμετώπιση και των κοινών προβλημάτων αλλά και τη διευθέτηση των ιδιαίτερων αναγκών κάθε Δήμου καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είναι απόλυτα όμοιες οι περιπτώσεις.

Ο Πρόεδρος παρουσίασε επίσης τις πρωτοβουλίες του Δικτύου σχετικά με το ζήτημα της αδειοδότησης υδατοδρομίων σε λιμναίο περιβάλλον, τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της δραστηριοποίησης της ΔΕΗ σε διάφορους Δήμους – μέλη του και ανέφερε τις επαφές που έχει κάνει το Δίκτυο με Υπουργεία και πολιτικούς φορείς, στοχεύοντας στην επίλυση των σχετικών τεχνικών και νομικών ζητημάτων.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης συζητήθηκαν επίσης διάφορα τεχνικά και διοικητικά θέματα του Δικτύου. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκαν ομόφωνα:

  1. Η διοργάνωση ενός θεματικού Συνεδρίου/Ημερίδας στην Έδεσσα με πρωτοβουλία του Δήμου Έδεσσας, σχετικά με τη διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων σε λίμνες.
  2. Η συμμετοχή σε ημερίδα που θα διοργανωθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Αιγιαλείας τον ερχόμενο Νοέμβριο.
  3. Η συμμετοχή στο 1ο Διεθνές ραντεβού για τον εναλλακτικό τουρισμό, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως και 17 Οκτωβρίου στο Δήμο Ναυπακτίας.
  4. Η συμμετοχή των Αλβανικών Δήμων Pogradec και Poustec στο Δίκτυο, ως συνδεδεμένων μελών.

Copyright © lakesnetwork.org