Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στη Λάρνακα

Στις 11 Ιουνίου 2022 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας κ. Παντελής Χειμωνίδης, τα Μέλη του Δ.Σ., ο Συντονιστής του Δικτύου, Επιστημονικοί και Τεχνικοί Συνεργάτες, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Βορόκληνης κ. Νεόφυτος Φακοντής και Άλασσας κ. Αιμίλιος Τοφαλλής, ως Μέλη του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας και ο Πρόεδρος του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η κ. Νεοφυτούλα Αγγελίδου, Πολεοδόμος του Δήμου Λάρνακας, παρουσίασε την επίδραση των Αλυκών Λάρνακας στην Πολεοδομική Ανάπτυξη της πόλης, καθώς και τη δημιουργία Οικολογικού Περιπάτου.

Ο κ. Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας και η κ. Μαρίνα Ξενοφώντος, Λειτουργός του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, παρουσίασαν τις επιπτώσεις των περιβαλλοντικών πιέσεων από τις διάφορες χρήσεις στις Αλυκές Λάρνακας.

Ο κ. Αιμίλιος Τοφαλλής, Πρόεδρος της Κοινότητας Άλασσας ενημέρωσε το Συμβούλιο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Φράγματος Κούρη στην παραλίμνια περιοχή.

Η αποστολή επισκέφτηκε το Μοναστήρι της Παναγίας του Κύκκου, το χωριό Πρόδρομος, την Πλατεία Τροόδους και το χωριό της  Κακοπετριάς. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βορόκληνης κ. Νεόφυτος Φακοντής συνόδευσε την αποστολή και ενημέρωσε τα Μέλη με κάθε λεπτομέρεια για τους τόπους που περιηγήθηκαν.

Πραγματοποιήθηκε επιτόπια ενημέρωση της αποστολής από τον Αντιπρόεδρο του Δικτύου κ. Παντελή Χειμωνίδη και επιστημονικό συνεργάτη του Δήμου Λάρνακας στις Αλυκές Λάρνακας, όπου διαμένει ορισμένο διάστημα το ενδημικό είδος των φλαμίνγκος, για διάφορα θέματα της Λίμνης.

Στη σύσκεψη του Δ.Σ. στην Κοινότητα Βορόκληνης παρουσιάστηκε η ομώνυμη λίμνη, με την πλούσια και μοναδική ορνιθοπανίδα, με ξεχωριστά είδη τον καλαμοκανά και την αγκαθοκαλημάνα ή πελλοκατερίνα από επιστημονικό συνεργάτη της Κοινότητας.

Ακολούθησε επίσκεψη της αποστολής σε τοποθεσίες της Βορόκληνης και την Επαρχία Αμμοχώστου (Δερύνεια, Παραλίμνι, Πρωταρά και Αγία Νάπα).

Copyright © lakesnetwork.org