Με Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε Η Εκδήλωση «Ερημοποίηση Και Ξηρασία: Αίτια, Αποτελέσματα Και Μέτρα Πρόληψης».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, η ΜΚΟ ANCE, το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct» του Δήμου Αθηναίων και το Hellenic Euro – Asiatic Alliance με θέμα «Ερημοποίηση και ξηρασία: αίτια, αποτελέσματα και μέτρα πρόληψης».

Η συζήτηση που έλαβε χώρα στο Europe Direct του Δήμου Αθηναίων, δε θα μπορούσε να έχει άλλο κεντρικό θέμα από την Λίμνη Αράλη. Η Λίμνη Αράλη, αποτελεί ένα μοναδικό παγκοσμίως φαινόμενο οικολογικής καταστροφής. Ο Υποπρόξενος της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα, κος Σουχράμπ Νιαγιάζοβ ήταν ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης και παρουσίασε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την Λίμνη Αράλη. Το κοινό, με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούσε τις πληροφορίες ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κύριο Νιαγιάζοβ κάνοντας του ερωτήσεις σχετικές με την Λίμνη Αράλη και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ «From the Glaciers to the Aral Sea», το οποίο αποτελεί μια σπουδαία αναδρομή στην οικολογική καταστροφή της λίμνης Αράλης.

Copyright © lakesnetwork.org