5ο Διοικητικό Συμβούλιο Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στην Ναύπακτο

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ναυπάκτου το 5ο Διοικητικό Συμβούλιο για το έτος 2022 του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

Το παρόν έδωσαν όλα τα Μέλη του Συμβουλίου καθώς και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Δικτύου, οι συνεργάτες του Δικτύου, καθώς και οι κ.κ Βασίλης Παπαδόπουλος Αντιδήμαρχος Ήλιδας και ο Βασίλης Μπράντζος Γενικός Γραμματέας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ως εκπρόσωποι των Δήμων-Μελών του Δικτύου Ήλιδας και Λίμνης Πλαστήρα αντιστοίχως.

Το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος του Μέλους του Δικτύου-Δήμου Ναυπακτίας, κ. Γιώργος Κοτρώνης, παρουσίασε τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ευηνολίμνης, παραθέτοντας τα στοιχεία τις λίμνης και τους παράγοντες που θα συνείσφεραν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ενημέρωσε το Συμβούλιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στη λίμνη Πηνειού Ήλιδας.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γιώργος Καπεντζώνης, πρότεινε τον σχεδιασμό ενημερωτικών δράσεων για τους Δήμους μέλη του Δικτύου (Συνέδρια, ενημερωτικές  παρουσιάσεις και διάλογοι), για την εφαρμογή του Κλιματικού Νόμου με γενικό τίτλο «Κλιματική Ουδετερότητα. Από τη φιλοδοξία στην Υλοποίηση», καθώς και για τις γενικότερες υποχρεώσεις των Δήμων σχετικά με τις επιταγές του Εθνικού Κλιματικού Νόμου.

Τέλος, παρουσιάστηκαν οι προοπτικές συνεργασίας στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, με το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια και το Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου, για την εκπόνηση Δημοτικών Σχεδίων Μείωσης Εκπομπών (ΔηΣΜΕ), στους Δήμους – Μέλη των τριών Δικτύων. Άκρως κατατοπιστική ήταν η ενημέρωση που πραγματοποίησε ο κ. Βασίλης Μπράντζος στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι ενέργειες του Συμβουλίου ολοκληρώθηκαν σε συνδυασμό με την θερμή φιλοξενία και υποδοχή που επεφύλαξε ο Δήμος Ναυπακτίας σε όλους τους συμμετέχοντες.

Copyright © lakesnetwork.org