preload

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες για το 2018

Posted on Απρίλιος 27, 2018 at 12:48 ΜΜ

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δήμο Ζηρού, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Φιλιππιάδας, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους Δήμους-Μέλη του Δικτύου από την Ελλάδα και την Κύπρο, Βουλευτές του Νομού Πρέβεζας, αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού Πρέβεζας, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Οι Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας με τον Σύλλογο Γονέων, έδωσαν το δικό τους χρώμα στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης, καθώς παρουσίασαν έκθεση ζωγραφικής με θέμα τη λίμνη Ζηρού.

Την πρώτη μέρα της συνέλευσης, καλωσόρισε τα μέλη του Δικτύου ο Πρόεδρός του και Δήμαρχος Δωρίδος Γεώργιος Καπεντζώνης και ο Δήμαρχος Ζηρού, Νικόλαος Καλαντζής. Στη συνέχεια, ο κ. Καλαντζής έκανε εκτενή αναφορά σε ζητήματα και έργα που αφορούν την λίμνη Ζηρού και την παρυδάτινη ζώνη, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην προμήθεια και εγκατάσταση πλωτών εξεδρών κολυμβητικής δεξαμενής στη λίμνη, ένα έργο που εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσίαση της λίμνης Ζηρού από τους μαθητές Μαρία Σιαφάκα και Νικόλα Παππά του 2ου και 3ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας αντίστοιχα. Έγινε παρουσίαση των νέων Μελών του Δικτύου και συγκεκριμένα των Δήμων Razlog και Bansko Βουλγαρίας και των πόλεων Lebedyn και Bucha Ουκρανίας. Έγινε τέλος ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Δικτύου  έτους 2017 και για τις δράσεις του έτους 2018.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της πρώτης θεματικής ενότητας «ΔΕΗ και αντισταθμιστικά οφέλη μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων», οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των κ.κ Νικολάου Χούτα, Αντιδημάρχου Αμφιλοχίας, Γρηγορίου Περδίκη, Διευθυντή Συγκροτήματος Αράχθου ΔΕΗ ΑΕ, Θεοδώρου Μπαμπαλή και Γεωργίου Παπαναστασίου, Δημάρχων Αγράφων και Αγρινίου αντίστοιχα. Παρεμβάσεις έκαναν οι Δήμαρχοι Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου κ.ά. Όλοι συμφώνησαν ότι δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη για τους Δήμους και τις Τοπικές Κοινωνίες, ενώ οι ζημιές που προκαλούνται είναι και πολυεπίπεδες και μεγάλες.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας συνεχίστηκαν με την εισήγηση του Απόστολου Κοιμήση Δημάρχου Αμφιλοχίας, με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», η οποία άνοιξε έναν ευρύ κύκλο συζήτησης για τις ρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την αλλαγή του εκλογικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση και την εισήγηση του Δημητρίου Γιάννου Δημάρχου Έδεσσας με θέμα «Αθλητικές και Ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε λίμνες».

Τη δεύτερη μέρα στο πλαίσιο της ενότητας «ΔΕΥΑ και νέος Νόμος», ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) και Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γεώργιος Μαρινάκης, παρουσίασε όλες τις πτυχές του νέου Νόμου και τα σημεία που πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής από τους Δήμους.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Αθλητικές και Ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε λίμνες» ακολούθησαν η εισήγηση του κ. Φρίξου Τριάντη, Μέλους της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με θέμα «Ιστιοπλοΐα στη λίμνη Παμβώτιδα», η εισήγηση του κ. Κωνσταντίνου Νταλαμάγκα, Μέλους της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, με θέμα «Ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού σε λιμνιαία οικοσυστήματα» και η παρουσίαση του κ. Κωνσταντίνου Τολίδη, Μηχανικού Περιβάλλοντος ΔΠΘ, Msc ΕΜΠ, Διευθυντή Έργων Μηχανικού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην εταιρία iNNOS, πάνω στο έργο των πλωτών εξεδρών και πισινών που έχει συμβασιοποιηθεί και θα κατασκευαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Λίμνη Ζηρού.

Η συνέλευση σε συνδυασμό με την άρτια φιλοξενία και συμβολή του Δήμου Ζηρού, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την πόλη της Φιλιππιάδας, καθώς και να περιηγηθούν στην πανέμορφη λίμνη Ζηρού.

26-02-2019_Diktyo_poleon_me_Limnes_EP00058

Σημαντικά αναπτυξιακά θέματα των Δήμων με Λίμνες και των Δήμων Περιοχής Πίνδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Posted on Απρ 02 2019 at 16:14

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Εκπρόσωποι των Δικτύων Πόλεων με Λίμνες και Δήμων Περιοχής Πίνδου, παρουσίασαν σημαντικά αναπτυξιακά θέματα [...]

Read More
DSC02918

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Θεματικού Συνεδρίου ΚΕΔΕ για το Νερό και η Γενική Συνέλευση Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Posted on Απρ 02 2019 at 16:09

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Την Παρασκευή και το Σάββατο 22 &23 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχίας την [...]

Read More
20190217_171127

Συμμετοχή του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στη 3η Διεθνή Έκθεση & Forum για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος VERDE.TEC

Posted on Απρ 02 2019 at 16:01

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για 3η συνεχή χρονιά η Διεθνής Έκθεση για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος [...]

Read More