preload

Το Δ.Τ. της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, στην Βέροια

Posted on Ιούνιος 06, 2016 at 06:35 ΠΜ

 

Στη Βέροια 28 & 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες. Παραβρέθηκαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι από τους Δήμους – Μέλη του Δικτύου.

 Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

DSC_1241Την πρώτη μέρα της συνέλευσης, καλωσόρισε τα μέλη του Δικτύου ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και παρουσιάστηκαν τα φράγματα του Αλιάκμονα, από τον κ. Θεόδωρο Καλαϊτζή. Αποφασίστηκε η αποδοχή αιτήσεων εισαγωγής των νέων μελών και συγκεκριμένα του Δήμου Λαμιέων και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας & Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου ως συνδεδεμένου μέλους. Επίσης εγκρίθηκαν ομόφωνα ο απολογισμός του έτους 2015 και ο προϋπολογισμός του έτους 2016. Επίσης ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών &Δανείων κ. Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης παρουσίασε τις δυνατότητες που παρέχει το Ταμείο στους Δήμους για τη χρηματοδότηση δράσεων σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των σωμάτων οδοφωτισμού, των αντλιοστασίων, κλπ, προς το σκοπό εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης των τελών προς τη ΔΕΗ.

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα των ταμιευτήρων της ΔΕΗ ΑΕ, που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Ανδριώτη και το Διευθυντή Υδροηλεκτρικής Παραγωγής κ. Ιωάννη Αργυράκη. Συζητήθηκε η διαχείριση των προβλημάτων στις περιοχές που υπάρχουν ταμιευτήρες της ΔΕΗ, καθώς και ο τρόπος περαιτέρω συνεργασίας του Δικτύου με την ΔΕΗ για τη διευθέτηση των θεμάτων αυτών. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η παρουσίαση του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Αριστείδη Τασιού.

Τη δεύτερη μέρα, έγινε παρουσίαση των νέων μελών. Τη λίμνη του Δήμου Λαμιέων παρουσίασε ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σταυρογιάννης και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας & Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου παρουσίασε ο Δρ. Σταύρος  Μαυρογένης.

Η συνεργάτης του Δικτύου κ. Έλενα Μουρελάτου παρουσίασε τις δράσεις του δικτύου και τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία υποβάλλει προτάσεις, ενώ  παρουσιάστηκε και η νέα δυναμική ιστοσελίδα του Δικτύου, www.lakesnetwork.eu.

Το πρώην μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ευστάθιος Δαλαμάγκας, παρουσίασε την ευρωπαϊκή διάσταση διαχείρισης των υδατικών πόρων.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διαχείριση των προβλημάτων στις περιοχές που υπάρχουν ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ με κυρίαρχο πρόβλημα τα αντισταθμιστικά τέλη. Επίσης συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας του Δικτύου με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση της ρύπανσης των υδάτων από τα νιτρικά της γεωργίας.

Τη σύνοψη και το κλείσιμο της Γενικής Συνέλευσης, έκανε ο Πρόεδρος του Δικτύου, κ. Γιώργος Καπεντζώνης Δήμαρχος Δωρίδος.

Η συνέλευση σε συνδυασμό με την άρτια φιλοξενία και συμβολή του Δημάρχου Βέροιας και των συνεργατών του, έδωσαν την ευκαιρία στους εκπροσώπους των Δήμων από την Ελλάδα και την Κύπρο, να γνωρίσουν την πόλη της Βέροιας, να επισκεφθούν τον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, την Εβραϊκή συνοικία, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου αλλά και την Ιερά Μονή Παναγιάς Σουμελά.

 Δείτε φωτογραφίες από την συνέλευση:

 

                                                                         Από τη Γραμματεία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

26-02-2019_Diktyo_poleon_me_Limnes_EP00058

Σημαντικά αναπτυξιακά θέματα των Δήμων με Λίμνες και των Δήμων Περιοχής Πίνδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Posted on Απρ 02 2019 at 16:14

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Εκπρόσωποι των Δικτύων Πόλεων με Λίμνες και Δήμων Περιοχής Πίνδου, παρουσίασαν σημαντικά αναπτυξιακά θέματα [...]

Read More
DSC02918

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Θεματικού Συνεδρίου ΚΕΔΕ για το Νερό και η Γενική Συνέλευση Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Posted on Απρ 02 2019 at 16:09

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Την Παρασκευή και το Σάββατο 22 &23 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχίας την [...]

Read More
20190217_171127

Συμμετοχή του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στη 3η Διεθνή Έκθεση & Forum για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος VERDE.TEC

Posted on Απρ 02 2019 at 16:01

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για 3η συνεχή χρονιά η Διεθνής Έκθεση για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος [...]

Read More